Přejít k obsahu

Na běžkách štafetové stříbro pro ZČU

Na běžkách štafetové stříbro pro ZČU

 

Ve dnech 4. – 7. února se v Novém Městě na Moravě uskutečnilo akademické Mistrovství ČR v běhu na lyžích. Na programu byly dva individuální závody a závod smíšených štafet, ve kterém startovali vždy dva muži a jedna žena. Tým ZČU, pod vedením zkušeného trenéra a člena Katedry tělesné výchova a sportu Ondřeje Vodrážky, odcestoval na šampionát v počtu pěti závodníků (3 muži a 2 ženy).

Hned v prvním závodě se Veronice Kubínové (FPE) podařilo vybojovat v její sinější volné technice na 5 km bronzovou medaili. Smůlu si ale bohužel vybrali Pavel Burt (FPR) a Marek Švejnoha (FST), kteří za medailí zaostali na 10 kilometrové distanci o titěrných 0,2 resp. 0,9 sek. Velmi ceněného výsledku v první desítce vybojoval v tomto závodě i student fakulty strojní Tomáš Matějka (FST)

„Smolaři“ z předešlého dne si chuť spravili v závodě smíšených štafet, do kterého nastoupili právě s Veronikou Kubínovou a dojeli si s přehledem pro druhé místo a stříbrnou medaili pro ZČU. O zlato je připravila štafeta TU Liberec, za kterou nastoupila reprezentantka ČR a účastnice závodů SP a MS Sandra Schutzová, které vytvořila rozhodující náskok.

Celý akademický šampionát byl zakončen vytrvalostními závody na 10km pro ženy a 20km pro muže s hromadným startem. Nejlepšího výsledku z týmu ZČU dosáhl Pavel Burt, ale bohužel opět to bylo „jen“ bramborové 4. místo, hned za ním dojel na pátém místě Marek Švejnoha.

Všem reprezentujícím běžcům na lyžích ze ZČU patří díky za výbornou reprezentaci a především týmový duch. A také za udržení medailové série, které trvá již od roku 2004. Od tohoto roku se běžci na lyžích ZČU nikdy nevraceli do Plzně bez medaile.

 

                                                                                              Mgr. Ondřej Vodrážka

                                                                                              vedoucí reprezentace v běhu na lyžích ZČU


08.02.19
Zpět na seznam aktualit

Patička