Přejít k obsahu

Poděkuj sportem

Vážení zaměstnanci, studenti, absolventi ZČU a zaměstnanci FN Plzeň,

Covid, distanční výuka, online schůzky, respirátory a další civilizační vymoženosti nás drží doma či jinak omezují naši mobilitu a svobodu pohybu.

Sedíme častěji, než bychom chtěli, a postupně si tak zaděláváme na zdravotní problémy. Nemocnice praskaly ve švech a jejich zaměstnanci hasili pandemický požár. Odvedli a stále odvádějí skvělou práci v podmínkách, které jsme si ještě nedávno nedokázali ani představit. Chceme jim za to poděkovat a zároveň pomoci. Nejlépe tím, když pochopíme, že se o svoje zdraví musíme starat především sami.


Katedra tělesné výchovy a sportu Fakulty strojní Západočeské univerzity v Plzni vyhlašuje pod záštitou rektora ZČU doc. Dr. RNDr. Miroslava Holečka novou výzvu “Poděkuj sportem”, díky které můžeme vysportovat zajímavý finanční obnos pro Fakultní nemocnici Plzeň. V první výzvě “Měsíční vytrvalec” mezi sebou fakulty ZČU soupeřily. Pojďme nyní táhnout za jeden provaz a poděkujme společně subjektu, který si to bezpochyby zaslouží!

Výzva Měsíční vytrvalec vynesla částku 61 434 Kč, kterou byly podpořeny dvě handicapované děti. Cílem nové výzvy je tuto částku díky zdolaným kilometrům a hodinám cvičení překonat!

Jak na to?

Pojďte si zasportovat. Svoji zacílenou pohybovou aktivitu (PA) můžete měřit na kilometry za nějaký časový úsek (chůze, běh, kolo, koloběžka, inline, běžky atd.) nebo časem vašeho cvičení (posilovna, workout, jóga, kruhový trénink apod.). Svoji cílenou PA zaznamenejte prostřednictví některé přehledné mobilní aplikace na svůj telefon a zašlete na jednu z uvedených možností:


1) Messenger Katedra tělesné výchovy a sportu ZČU v Plzni

2) Instagram kts.zcu

3) emailovou adresu inbodykts@seznam.cz.
4) Strava: Poděkuj sportem - https://www.strava.com/clubs/909890

Při zaslání cílené pohybové aktivity nezapomeňte uvést, zda jste student, zaměstnanec, absolvent ZČU nebo zaměstnanec FN Plzeň.

Po dokončení pohybové aktivity se můžete vyfotit, nahrát fotku do stories na Instagramu a označit náš instagramový účet kts.zcu. Tím se tato akce rozšíří mezi co nejvíce lidí.

Transformace kilometrů a hodin cvičení pak proběhne dle klíče:

Za každý uběhnutý, ujetý, nachozený kilometr - 1 km = 1 Kč
Za každou cílenou pohybovou aktivitu - 10 minut = 1 Kč. Pohybová aktivita musí trvat alespoň 30 minut.

Akce “Poděkuj sportem” potrvá od 12.4. do 12.5.
Sdílejte tuhle zprávu mezi svými kamarády na univerzitě a pojďme udělat něco pro sebe a zároveň tím pomozme dobré věci.

Sociální sítě KTS:

Facebook: Katedra tělesné výchovy a sportu ZČU v Plzni

Instagram: kts.zcu

Web: kts.zcu.cz


12.04.21
Back

Patička