Přejít k obsahu

České akademické hry 2022 v Českých Budějovicích

Celkové hodnocení škol:  1. Univerzita Karlova Praha - 141 bodů - 254 soutěžících 2. Masarykova univerzita - 107,5 bodů - 168 soutěžících 3. Univerzita Palackého Olomouc - 81 bodů - 131 soutěžících 8. Západočeská univerzita v Plzni - 36 bodů - 95 soutěžících  

Atletika: Skvěle se dařilo atletům, ze 14 ti členné výpravy přivezli atleti ZČU sedm zlatých, sedm stříbrných a jednu bronzovou. Nejvíce se dařilo, jako již tradičně na ČAH, olympioničce Tereze Hrochové (FPR), která si střihla závody na 3km, 3km překážek , které vyhrála a v běhu na 1500m, kde doběhla „až“ druhá. Dvě indiv. medaile získal ještě sprinter Jakub Rež (FPE), zlato na 200m a stříbro na 100m. Své disciplíny opanovali ještě výškař Josef Adámek (FPE), diskařka Barbora Tichá (FPE) a trojskokanka Linda Suchá (FPE) a štafeta žen na 4x100m.  

Házená: Házenkáři ZČU po pěti letech zase slaví zlato na ČAH. Ve skupině narazili na UK Praha, které porazili 25:21 a tím udělali první krok, aby byli ve finále. Druhý zápas skupiny byl jasnou záležitostí našeho družstva a jednoznačně porazil VUT Brno 26:18. Ve finále narazili na ČVUT Praha, kterým chtěli vrátit porážku z kvalifikace. Od samého začátku bylo vidět, že si kluci jdou za svým cílem a nedali soupeři žádnou šanci. Výhra 33:27 byla zasloužená a hráči tak mohli slavit.  

Judo: I Judo ukázalo, že má v Plzni a na Západočeské univerzitě silnou tradici. Sice judisté neodcestovali v nejsilnější sestavě, přesto pět našich reprezentantů vybojovalo 4 cenné kovy. Stříbro z tatami slaví Adéla Kabourková (FPE), bronz potom Lenka Oravcová (FEK), Petr Finger (FEL) a Petr Pešek (FPE). Pro něj byla bronzová medaile obzvlášť sladká až nečekaná, když v cestě za medailí „vyházel“ dva největší favoriti celé soutěže.  

Futsal Muži Celý turnaj ve futsale mužů nesl známku vysoké kvality, naši kluci postoupili do bojů o medaile. Tam nejdříve trochu smolně nestačili na Univerzitu Ostrava (pozdější vítěz), když prohráli 1:2. V boji o třetí místo jim ale nakonec štěstí trochu přálo a po penaltovém rozstřelu a vítězstvím nad UK Praha mohli slavit bronzové medaile.  

Futsal Ženy: Děvčata ze ZČU vstoupila do turnaje s respektem, protože jim chyběly na soupisce dvě spoluhráčky. Ale týmovým výkonem vystoupaly až na samotný vrchol. Ze skupiny postoupily ze druhého místa, aby v semifinále vyřadily favorizovaný UJEP. Ve finále potom narazily na tým MUNI Brno. Po 40 minutách byl stav 0:0 a tak musely rozhodnout penalty. lepší nervy prokázaly právě naše hráčky a mohly se tak radovat z celkového vítězství. Aneta Radová byla navíc vyhlášena nejlepší hráčkou turnaje.   Basketbal ženy 4. místo  Basketbal muži  6. místo Florbal ženy  5. místo  Frisbee mix  7.místo

Patička